Altijd al in een Rockband willen spelen? Grijp je kans!

Na het succes van het Nostalgisch Cultuurcafé en het Senioren Rockkoor My Generation, worden er nu seniore muzikanten gezocht om één of meerdere bandjes te formeren. Iedereen die muziek kan maken en een respectabele leeftijd heeft bereikt is welkom. De bands worden zorgvuldig samengesteld en krijgen begeleiding van een professionele bandcoach.

Het idee is gekomen van Betty Swart, 67 jaar oud en sinds 4 jaar drummer. “Ik wil ontzettend graag in een band spelen met leeftijdgenoten en tegelijkertijd over mijn podiumvrees heen geholpen worden”, vertelt ze. “Hoe pak je dat aan?” Ze schreef er iets over op Facebook en werd uitgenodigd door Onno Blom (Duycker), Roos de Vries (Pier K), Misha de Jong (Amstelring) en Mara van Limbeek (Amstelring). Zij zagen direct mogelijkheden voor de uitbreiding van het programma dat de drie organisaties aanbieden vanuit het Duyckercafé. Betty gaf het een naam: The Senior Rock Experience. Sindsdien bruist het Duyckercafé van de energie.

Om één of meerdere bands te formeren zijn er natuurlijk muzikanten nodig. Zij kunnen zich via onderstaande gegevens aanmelden. Wanneer iemand zich aanmeldt wordt hij of zij uitgenodigd voor een simpel en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kan er vast gekeken worden of er voldoende mensen zijn, met verschillende talenten en instrumenten. In het najaar gaat The Senior Rock Experience dan echt van start met een, wederom vrijblijvende, jamsessie. Daarna kunnen mensen zich opgeven om lid te worden en aansluiten bij de band die het beste past, misschien wel met Betty als drummer. Daarbij wordt wel gewaarschuwd dat er maximaal ruimte is voor 3 bands. Dus: vol is vol!

Mensen die al een tijd niet meer gespeeld hebben, onzeker zijn, of hun mogelijkheden willen uitbreiden, kunnen via Pier K een opfriscursus volgen. Dit kan besproken worden tijdens de kennismaking. “Meld je bij twijfel gewoon aan!”, drukt Betty haar toekomstige bandleden op het hart. “Bedenken kan altijd nog.”

Praktische informatie

Locatie: Duyckercafé – Raadhuisplein 5 – Hoofddorp

Aanmelden: Mara van Limbeek – mvanlimbeek@amstelring.nl – 0622064255 of Misha de Jong – madejong@amstelring.nl – 0614646643

Kosten: Afhankelijk van aantal aanmeldingen en behoefte aan les en ondersteuning.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *