Feestelijke roze 75+ boot tijdens Canal Parade

Het was een belevenis voor de opvarenden van de Oud roze 75 + boot van Amstelring, Amsta, Evean en Oud roze. Het was een drukte van belang bij de kade waar opgestapt werd. Veel enthousiasme om samen te vieren dat Amsterdam een tolerante stad is, waar iedereen vandaag de dag mag liefhebben wie hij/zij wil. Meteen bij het opstappen bleek al dat het op onze boot ging om mensen met een individuele smaak. Het T-shirt dat werd uitgedeeld om eenheid uit te stralen, werd met een schaar bewerkt. De één knipte er de mouwen af en de ander maakte een V-hals. Sommige mensen knoopten het T shirt op en lieten een blote buik zien. 

Tijdens deze boottocht speciaal voor LHBT-ouderen, werden onze bewoners en bezoekers in het zonnetje gezet. Voor deze mensen, die in het verleden vaak met weerstand en afwijzing te maken hebben gehad, voelde het als een warm bad. De belangstelling voor de roze 75+ boot was overweldigend. De roze 75+ boot was de derde boot in de stoet van 80 boten en werd door een uitzinnig publiek begroet. De mensen stonden vijf rijen dik op de gracht, hingen uit de ramen van huizen en stonden op woonboten of dreven op opblaas flamingo’s in de gracht. Op onze boot stond een onvervalste Drag Queen (the Dutch Tina Turner) Nederlandse liedjes te zingen, wat werd overgenomen door het publiek aan de kant. Het was overweldigend. De 88 jarige dame van onze dagbesteding constateerde tevreden dat al haar inspanningen voor homo emancipatie toch wel wat had opgeleverd. Het was een groot roze feest!

Dagbesteding Leo Polak, gaat naar aanleiding van deze geweldige dag, extra aandacht geven aan Diversiteit. Bezoekers en bewoners, vrijwilligers en personeel zijn van harte uitgenodigd om mee te denken over hoe we dit onderwerp op deze locatie aandacht kunnen geven. Lonneke Lassing is bij het Leo Polak de roze contactpersoon, zij is bereikbaar via: llassing@amstelring.nl

Wil je op de hoogte blijven van Oud Roze activiteiten, meld je dan aan voor de  Oud Roze nieuwsbrief bij Anton Koolwijk. (akoolwijk@amstelring.nl)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *