Met de MuseumPlusBus naar het Kröller-Müller museum

Hier volgt een verslag van vrijwilligster Margreet van Dagbesteding Groenelaan over het uitstapje met de MuseumPlusBus naar het Kröller-Müller museum.

Op donderdag 21 februari 2019 zijn we met de MuseumPlusBus naar het Kröller-Müller gegaan. In de grote bus zijn we vertrokken richting de Hoge Veluwe. Het weer en zicht op de weg waren goed. De bus werd bestuurd door Jorine, die ons steeds goed op de hoogte hield en duidelijke instructies gaf: blijven zitten- even wachten- we rijden door- dáár gaan we parkeren- nu mag de gordel los- u kunt nu uitstappen. Tijdens de busrit werd er nog een Snelle Jelle en frisdrank
genuttigd. Het was maar goed dat er beneden in de bus een toilet was…..hoewel de terugweg omhoog niet voor iedere plasser even makkelijk was.

Eenmaal aangekomen moesten eerst de 88 rollators en 30 rolstoelen uitgeladen en uitgeklapt worden. Eén deelnemer mocht in de bus in zijn eigen rolstoel blijven zitten en had de mooiste en meest rustige plek aan het raam. Hij werd professioneel door Jorine met de buitenomlift weer naar beneden en buiten geholpen. Via Annelies, de kunstjuf, kreeg ieder een gekleurde badge opgespeld: ons toegangskaartje. De groep van 36 was onderverdeeld in club rood, club wit en club groen. Voor iedere club was er een kunstrondleider. Deze drie dames namen ons een uur lang op sleeptouw door het museum en zij konden veel interessante dingen vertellen over de sculpturen en schilderijen.

Enkele hoogtepunten: de Aardappeleters, geschilderd door van Gogh, Mata Hari in een zwarte jurk en de grijze keien verspreid over de vloer….. Rond 13.00 uur werd ons een heerlijke lunch geserveerd: hete rode soep, koffie, thee, melk en 3 broodjes p.p. Daarna was het vrij wandelen door museum, winkel en beeldentuin. Het was prachtig, zonnig lenteweer en iedereen genoot.

Ten afscheid groetten wij nog de bronzen man met bolhoed en hesen wij ons moe maar voldaan weer in de bus. Wij kregen nog een sprookje voorgelezen over Weefsnitje en de Joze Bager en ook weer een pakje drinken. Eenmaal terug in Amstelveen, precies om vijf uur, miezerde het en moesten wij ons nog opstellen voor een groepsfoto. Dankzij een lange en welwillende voorbijganger staan wij er allemaal en goed op! Je kunt zien dat we een fantastische dag hebben gehad met zijn allen. Met veel dank aan de MuseumPlusBus, Jorine en Annelies, aan de meegereisde vrijwilligers en natuurlijk ook aan Ninoes, Gonneke, Semrah en Antoinette voor hun enthousiaste organisatie.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *