Senioren spelen de blues: Meer muzikanten gezocht!

De eerste senioren band is van start in Duycker. Tijdens de repetitie was het meteen swingen met Johny be good en Stormy Monday. Moet het perse een rockband zijn en wat is dat dan, was de vraag. Natuurlijk niet! En dus hebben de vier heren en één dame voor een blues repertoire gekozen.

Het is niet alleen het maken van de muziek wat leuk is, maar ook het praten over muziek en herinneringen ophalen is heerlijk. Over de goede oude tijd waarin je de langspeelplaat steeds stopte om een songtekst uit te schrijven, van een radio zelf een versterker bouwde, en tijdens de pianolessen met een krant op de vingers werd getikt als je de mist in ging, waarop die piano uiteindelijk werd ingeruild voor een televisie.

Na een oproepje van drumster Betty Swart, hebben zich meerdere muzikanten gemeld. Een band was zo gevormd. Voor Betty, wie vier jaar geleden startte met drumlessen, een droom die in vervulling gaat. Na de eerste repetitie glundert ze: “Het was zalig! Een onvergetelijk ervaring! Wat er ook gebeurt, ik heb in een band gespeeld!” Ondertussen is er een tweede band in de maak. De aftrap wordt wederom gedaan door een drumster; Rita Meuwese. “Ik vind het heerlijk om thuis achter mijn elektrische drumstel los te gaan, maar ben nu ook klaar voor het echte werk. Dus ik zoek bandleden!” vertelt ze lachend. Er heeft zich al een leuke gitarist gemeld, nu de rest nog.

Pier K, Poppodium Duycker en Amstelring Dagbesteding organiseren gezamenlijk één keer per maand een cultuurprogramma in het Duyckercafé. Daaruit is een senioren Rockkoor voortgekomen en nu dus ook echte bandjes. Deze activiteiten zijn voor iedereen, dus ook voor mensen die minder mobiel zijn, of bijvoorbeeld geheugenproblemen hebben. Je hoeft geen oude rot in het vak te zijn. De bands kunnen op donderdagmiddag gebruik maken van een bandcoach en bij Pier K een opfriscursus volgen tegen gereduceerd tarief. Voel je je aangesproken en durf je de stap te wagen? Meld je dan aan! Dat kan door een mail te sturen naar dagbesteding@amstelring.nl of te bellen met Misha de Jong 06-14646643

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *